Podcastserie NSC Beperk én versterk Europa

Gepubliceerd op
Filters
Nieuws

Meer weten over onze standpunten voor Europa? Luister onze podcast

Wie Nieuw Sociaal Contract zegt, zegt goed bestuur en bestaanszekerheid. Goed bestuur is eerlijk bestuur, vertrouwen herstellen, corruptie bestrijden. Bestaanszekerheid betekent geen zorgen over wonen, energietransitie en pensioenen. NSC wil Europese regels en migratie beperken en geen Europese schulden. We willen investeren in veiligheid en Europa beschermen tegen Rusland en China. Om onze standpunten verder toe te lichten, ontwikkelde NSC een speciale podcastserie van 7 afleveringen: ‘Beperk en versterk Europa’. Podcasthost en journalist Inge Diepman spreekt met lijsttrekker Dirk Gotink en de verschillende kandidaten over prangende thema’s. In de eerste aflevering kun je kennismaken met Dirk Gotink.

Luister aflevering 1 van de podcastserie Beperk en versterk Europa hier 

Je kunt alle afleveringen luisteren via

De inhoud van de andere afleveringen  

Aflevering 2: Goed bestuur in Europa
Dirk Gotink en Pieter Omtzigt over transparant, eerlijk en integer bestuur, herstel van vertrouwen in de overheid en het bestrijden van corruptie.

Aflevering 3: Investeren in veiligheid, stop misdaad 
Op het gebied van justitie en veiligheid wil NSC de samenwerking met Europa versterken, zeker als het gaat om georganiseerde misdaad en grensoverschrijdende misdaad. Hierover spreken Dirk Gotink en kandidaat (momenteel gevangenisdirecteur) Femke van der Meulen.

Aflevering 4: Versterk samenwerking om Europa te beschermen tegen Rusland en China
China en Rusland vormen een niet te onderschatten bedreiging voor onze veiligheid, democratie, economie en onze systemen. Daar moeten we in Europa meer aan doen. Dirk Gotink en kandidaat Reinout van Malenstein Chinees-recht expert spreken hierover.

Aflevering 5: Investeer in veiligheid en defensie voor onze veiligheid 
Wij moeten nu binnen Europa zorgen dat we met een enorm tempo onze defensiecapaciteiten weer gaan opbouwen. Dirk Gotink en kandidaat Naomi Yogi-Van Loon leggen uit hoe gewerkt kan worden aan onze defensiecapaciteit.

Aflevering 6: Versterk onze digitale veiligheid
Als het gaat om onze digitale veiligheid, dan is samenwerken over landgrenzen heen belangrijk. Het is een continue race tussen degenen die ons kwaad willen doen, of het nou een cybercrimineel is of een Chinese of Russische hacker. Dirk Gotink en kandidaat Ronald de Bruin, specialist cyber security, over digitale veiligheid, deep fake en cyber crime.

Aflevering 7: Beperk Europese detailwetgeving  
We willen niet dat Nederland op slot wordt gereguleerd. Wat moeten we Europees regelen en welke ruimte hebben landen nodig? Wat is er nodig in de regio? Europa begint niet in Brussel. Europa begint lokaal, regionaal, in Nederland. En vervolgens komt dat allemaal bij elkaar in Brussel. Lijstrekker Dirk Gotink en Susan Faal-Takak, Veiligheidscoördinator over de noodzaak Europese detailwetgeving te beperken.

Gerelateerde items