Dirk Gotink

Lijsttrekker NSC EU

Dirk Gotink is voormalig beleidsadviseur en woordvoerder van de fractievoorzitter van de Europese Volkspartij (EVP). Hij heeft een diepgaand begrip ontwikkeld van de politieke en institutionele dynamiek van de Europese Unie en kent de weg in Brussel.

"Europa gaat over de toekomst van Nederland; over de toekomst van onze kinderen. Bij NSC draait alles om bestaanszekerheid en goed bestuur, wat van cruciaal belang is in elk land. In een tijd waarin zekerheden verdwijnen, is het essentieel dat we weer grip krijgen op onze toekomst. Dit begint bij het waarborgen van bestaanszekerheid: kunnen mensen de gevolgen van Europese besluiten wel dragen? Daarnaast is goed bestuur van groot belang, met name de controle op de macht in Europa. Als Europees Parlementslid moeten we ons minder bezighouden met wetgeving en meer met het toezicht op de machtsuitoefening. Mijn doel is om Nederland sterker te maken en de Europese Unie te verbeteren."

Dirk is geboren in Haarlem, getrouwd en heeft drie kinderen. Naast zijn politieke betrokkenheid is hij een actief sporter; hij is Nederlands kampioen karate en heeft een passie voor honkbal en voetbal. Wielrennen is wat hij graag op dit moment in zijn vrije tijd doet. Dirk studeerde in Duitsland, Zuid-Afrika en India.

Dirk Gotink

Dirk Gotink: "Het draait om bestaanszekerheid van mensen"

"Het eerste wat we moeten doen is de bestaanszekerheid van mensen weer midden in de discussie zetten. Als we wetsvoorstellen doen, dan moeten we eerst weten wat de gevolgen zijn voor de bestaanszekerheid van mensen. Dus op hun inkomen, op hun banen en op de economie."

Video afspelen

Dirk Gotink lijsttrekker EU in Haarlem over de prioriteiten van de Europese verkiezingen

Gepubliceerd door Dirk Gotink